035 203 1404 info@aaisolatie.nl

Onze materialen

Wij maken gebruik van de beste vloerisolatie van Nederland: TONZON Vloerisolatie. Het materiaal heeft een lange garantie en wij garanderen een evenlange bevestiging als het door ons wordt geplaatst.

Waarom kiezen wij voor TONZON isolatie en zou u dat ook moeten doen?

TONZON Vloerisolatie is duurzaam en heeft een zeer lange levensduur. Het telt bij de bepaling van de Energie-index mee voor RC=5,0 m² K/W, hetgeen wordt gezien als een zeer veilige waarde. Het werkelijk isolerend effect in een kruipruimte wordt veel hoger ingeschat. Dit TONZON-effect gaat heel lang mee. Het wordt bevestigd door praktijkonderzoek naar de natuurlijke veroudering van de Thermoskussens. Hierbij is geen spoor van veroudering gevonden binnenin de kussens, zelfs niet bij kussens die 32 jaar daarvoor zijn aangebracht. Het uitgekiende systeem is schoon, licht en volledig opvouwbaar, zodat overlast in én buiten de woning tot een minimum beperkt blijft. Het aanbrengen brengt geen gezondheidsrisico’s voor de bewoners met zich mee. In vergelijking met alternatieven zijn problemen bij sloop te verwaarlozen.

Het isoleert als een thermosfles

De TONZON Vloerisolatie die wij gebruiken heeft een beter isolerend effect dan andere isolatiematerialen, omdat het als enige de warmteuitstraling naar de kruipruimte vrijwel volledig elimineert. Daardoor wordt de begane grondvloer warmer en is de energiebesparing veel hoger. TONZON maakt gebruik van het Thermoskussen, een revolutionair isolatiemateriaal dat in 1980 in Nederland is ontwikkeld. Het isoleert als een thermosfles.

Een dubbele aanpak stopt vocht

Een stevige Bodemfolie op de bodem van de kruipruimte stopt de verdamping van vocht, waardoor geen vocht uit de bodem kan doordringen in de woning. De warme vloer en lagere luchtvochtigheid geven schimmels en huisstofmijten nauwelijks nog kans. Het resultaat van de gecombineerde aanpak met Thermoskussens en Bodemfolie is de basis voor een comfortabele, energiezuinige en gezonde woning.

Het effect op beton en hout

De thermoskussens die wij gebruiken isoleren zowel houten als betonnen vloeren op een effectievere manier dan andere vloerisolaties. In de thermoskussens ontstaat een thermische gelaagdheid zoals in een boiler: bovenin is het warm en naar onderen toe wordt het langzaam kouder. Wanneer ‘s avonds de thermostaat wordt teruggedraaid, keert de warmte uit de kussens weer terug in de vloer. Dit zorgt voor een flinke besparing.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Ontvang gratis een op maat gemaakte offerte